Τον προσεχή Νοέμβριο η πρώτη δοκιμή του πυραύλου που θα μας πάει στον Άρη!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Ο Elon Musk έχει βάλει στόχο να πραγματοποιήσει το ταξίδι στον πλανήτη Άρη και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει από το να υλοποιήσει το όραμα του. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η παρθενική δοκιμή του πυραύλου Falcon Heavy, η επιτυχία της οποίας θεωρείται θεμελιώδης για να τα καταφέρει.

Ο Falcon Heavy θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, με την προώθηση του να γίνεται από τρεις επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους Falcon 9 (οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία τους τελευταίους μήνες) και δυνατότητα να φέρει φορτίο 63.5 τόνων έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Το εγχείρημα είναι τρομερά φιλόδοξο και δύσκολο, αφού ακόμη και ο συνήθως υπεραισιόδοξος Elon Musk δηλώνει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να μην καταφέρει καν να διαφύγει από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Θα τα δούμε όλα αυτά τον προσεχή Νοέμβριο και είναι δεδομένο ότι ο Musk δεν πρόκειται να σταματήσει μπροστά σε μια ενδεχόμενη αποτυχία.

Falcon Heavy maiden launch this November

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

 

MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP