Το Hayabusa 2 προσεδάφισε δύο rovers στον αστεροειδή Ryugu

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Μετά από μήνες σε τροχιά γύρω από τον στόχο του, το διαστημικό σκάφος Hayabusa 2 κατάφερε να πραγματοποιήσει επαφή με τον αστεροειδή Ryugu και να προσεδαφίσει τα δύο mini rovers του επάνω στην επιφάνεια του.

Τα Rover-1A και Rover-1B έχουν πιάσει ήδη δουλειά στον αστεροειδή που βρίσκεται σε απόσταση 320 εκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη, βγάζοντας φωτογραφίες και αναλύοντας τα πετρώματα και τη θερμοκρασία του στο πρώτο στάδιο της αποστολής.

Η δεύτερη φάση για το Hayabusa 2 είναι να προσεδαφίσει και το Rover-2, το οποίο διαθέτει οπτικούς και υπεριώδεις αισθητήρες LED για να εντοπίσει αιωρούμενα σωματίδια, αλλά και το MASCOT (Mobile Asteroid Surface Scout) που διαθέτει φασματοσκόπιο υπερύθρων, μαγνητόμετρο και ραδιόμετρο για μελετήσει τις δομικές ιδιότητες της εύθραυστης επιφάνειας του αστεροειδούς Ryugu.

Στην τελική φάση, το Hayabusa 2 θα πλησιάσει πολύ κοντά στον αστεροειδή για να συλλέξει δείγματα που θα επιστραφούν πίσω στη Γη για περαιτέρω ανάλυση, με σκοπό οι επιστήμονες να μάθουν ίσως κάτι καινούργιο για τον τρόπο δημιουργίας της Γης και των άλλων πλανητών του Ηλιακού Συστήματος.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP