Τα smartphones με οθόνη από διαμάντι θα εμφανιστούν το 2019

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Το σπάσιμο της οθόνης σε ένα smartphone είναι ίσως η πιο συνηθισμένη ζημιά που μπορεί να συμβεί στον καθένα, παρά το γεγονός ότι οι επικαλύψεις τύπου Gorilla Glass γίνονται ολοένα και ανθεκτικότερες.

Τα πράγματα ίσως διορθωθούν κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό από το 2019 και έπειτα, αν βγουν αληθινοί οι ισχυρισμοί της Akhan Semiconductor. Η εταιρεία ανακοίνωσε την τεχνολογία Mirage Diamond Glass και καυχιέται ότι είναι κατά 6 φορές ανθεκτικότερη και κατά 10 φορές σκληρότερη από οποιοδήποτε γυαλί έχουμε δεν μέχρι σήμερα σε φορητή συσκευή.

Πρόκειται για διαμάντια κατασκευασμένα στο εργαστήριο με μια συγκεκριμένη κρυσταλλική δομή σε επίπεδο νανοκλίμακας που βελτιστοποιεί την ανθεκτικότητα τους. Το ευχάριστο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλου τύπου επικαλύψεις για ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. 

Θέλοντας να διασφαλίσει την κάλυψη της παραγωγής και για να δώσει ένα ισχυρό selling point στον πρώτο που θα την εμπιστευτεί, η Akhan Semiconductor δήλωσε ότι αρχικά θα έχει αποκλειστικότητα χρήσης ένας από τους μικρούς κατασκευαστές smartphones, επομένως, αφήνουμε σίγουρα στην άκρη τις Apple, Samsung, Huawei και Xiaomi.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP