Στο κοντινό μέλλον τα εισιτήρια θα είναι υπερηχητικά σήματα από το smartphone!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παγκοσμίως για την πώληση και διανομή εισιτηρίων που αφορούν θεάματα (θέατρα, κινηματογράφος, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα κλπ.), η Ticketmaster, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη LISNR για να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία υπερήχων της δεύτερης με πρωτοποριακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στόχος της Tickermaster είναι να αντικαταστήσει τα κλασικά χάρτινα εισιτήρια με μοναδικά υπερηχητικά σήματα που θα εκπέμπουν τα smartphones των χρηστών. Κάθε επισκέπτης θα λαμβάνει το πρωτοποριακό εισιτήριο του ως υπερηχητικό σήμα στο φάσμα 18.75.19.2 kHz και όταν φτάνει στον χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται η μετάδοσή του στο ειδικό scanner στην είσοδο. Η πιστοποίηση θα γίνεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μη δημιουργία ουράς στην είσοδο, ενώ θα μειωθεί δραματικά η περίπτωση κάποιος να εισέλθει με πλαστό εισιτήριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των δύο εταιρειών, το υπερηχητικό σήμα - εισιτήριο θα χρησιμοποιείται ευρέως μέσα στην επόμενη τετραετία.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP