SID 2018: Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με ενεργή συμμετοχή της MTN

mtn-news MTN NEWS
Δημοσιεύθηκε:

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και κάθε χρόνο, τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα, διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο με χιλιάδες ανθρώπους να ενώνονται με σκοπό να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις.

Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς η ολοένα μεγαλύτερη είσοδος του Internet σε σχεδόν όλους τους τομείς της καθημερινότητας έχει αυξήσει τους κινδύνους και τα ενδεχόμενα κρίσιμα σημεία ασφάλειας.

Από τα φαινόμενα του ιντερνετικού bullying μέχρι και τη «λάθος» χρήση των κοινωνικών δικτύων, η ημέρα ασφαλέστερης περιήγησης φιλοδοξεί:

  • Να ενημερώσει το κοινό –και ειδικότερα παιδιά και εφήβους- για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο,
  • Να προτείνει ορθές τακτικές χρήσης και διαδικασίες πρόληψης,
  • Να εκπαιδεύσει για την αντιμετώπιση περιστατικών από γονείς και παιδιά,
  • Να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, ευγενικότερου και ποιοτικότερου διαδικτύου μέσα από την καλύτερη αντιμετώπιση από τους χρήστες.
  • Να δώσει κίνητρο στις τεχνολογικές εταιρείες του χώρου να εισάγουν & εφαρμόσουν ασφαλείς υπηρεσίες και θετικότερο περιεχόμενο.
  • Να κινητοποιήσει την πολιτική ηγεσία ώστε να εφαρμοστούν το ταχύτερο οι απαραίτητες αλλαγές τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο νομοθεσίας και ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της προσπάθειας ήταν αρκετά εντυπωσιακά, ώστε να θεσπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2009.

Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης η ΜΤΝ συμμετέχει ενεργά και είναι ένας από τους κύριους διοργανωτές της επίσημης ημερίδας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κύπρο για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Φέτος η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Ακολουθώντας το φετινό σύνθημα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο Διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα», στην ημερίδα θα παρευρεθούν γύρω στα 800 παιδιά ηλικίας 11-16 ετών από όλα τα σχολεία της Κύπρου, ενώ παρουσιαστής και οικοδεσπότης θα είναι ο Κώστας Πρίγκιπας. Το παρόν του θα δώσει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κος Κώστας Καδής ο οποίος θα κάνει την έναρξη της ημερίδας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και συμβολίζοντας έτσι τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας στην όλη προσπάθεια.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή ημερίδα στο https://internetsafety.pi.ac.cy/conferences-details/SID2018-event

Η ΜΤΝ έχει φροντίσει επίσης να υπάρχει ειδικό booth στον χώρο όπου θα γίνεται επίδειξη του εκπαιδευτικού παιχνιδιού iWhiz και θα λύνονται απορίες σε σχέση με το παιχνίδι. http://www.mtn.com.cy/general/company/press-room/mtn-and-the-ministry-of-culture-and-educ/

Το iWhiz αποτελεί πηγή γνώσεων και πληροφόρησης αλλά ταυτόχρονα και μια ευχάριστη ενασχόληση για τους μαθητές καθώς πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων / απαντήσεων στο οποίο οι μαθητές προκαλούν ο ένας τον άλλο σε διάφορα τεστ. Οι μαθητές παίζουν μεταξύ τους ατομικά, μαζεύοντας έτσι βαθμούς για το προσωπικό τους σκορ, αλλά και ομαδικά, μαζεύοντας βαθμούς και για το σχολείο τους. Οι νικητές κάθε γύρου κερδίζουν σημαντικά δώρα όπως iPad και άλλα tablets.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης,

  • Ομιλητές από Κύπρο και Ελλάδα που θα μεταφέρουν τη γνώση τους πάνω στο θέμα,
  • Προβολή βραβευμένων βίντεο από μαθητικούς διαγωνισμούς,
  • Θεατράκι με τίτλο παράστασης «Ναι ή Όχι;»
  • Διαδραστικές ενέργειες και πολλά άλλα!

Hashtags της ημέρας θα είναι #SID2018 & #SID2018CY ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Livestreaming στο https://internetsafety.pi.ac.cy/


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP