SMART LIFE HOW-TO

Πως να πραγματοποιήσεις factory reset σε συσκευές Android και iOS

how-to HOW-TO
Δημοσιεύθηκε: 08-02-2017

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάποιο σοβαρό σφάλμα ή αρχίζεις να νιώθεις ότι το smartphone σου ανταποκρίνεται πιο αργά στην εκτέλεση των διαδικασιών, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να πραγματοποιήσεις μια καινούργια αρχή επαναφέροντας τη συσκευή στην κατάσταση που ήταν όταν την έβγαλες από το κουτί της. Η διαδικασία του factory reset είναι αρκετά απλή, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις κρατήσει backup των αρχείων που σε ενδιαφέρουν (π.χ. μουσική, downloads, φωτογραφίες κλπ.) καθότι μετά την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα χαθούν τα πάντα από το smartphone.

Να σημειωθεί ότι τη διαδικασία του factory reset την ακολουθούμε όταν θέλουμε να πουλήσουμε το smartphone σε άλλο χρήστη, αλλά υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που θα μπορούσαν να αλιευτούν με ειδικά προγράμματα, επομένως, θα πρέπει να δείτε άλλους τρόπους "καθαρίσματος" του smartphone. Επίσης, τονίζουμε παραμένει εγκατεστημένη η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί το smartphone πριν γίνει το factory reset. Αν για παράδειγμα είχες αγοράσει smartphone με την έκδοση Android 5.1 Lollipop και έγινε αναβάθμιση στο Android 6.0 Marshmallow, τότε μετά το factory reset θα εξακολουθήσει να "τρέχει" η τελευταία αναβάθμιση.

Ας δούμε πως μπορείς να πραγματοποιήσεις factory reset σε συσκευές Android και iOS.

Android

  1. Άνοιξε το μενού των ρυθμίσεων
  2. Βρες την επιλογή "Backup & Reset"
  3. Από εκεί διάλεξε την επιλογή Factory Reset
  4. Θα σου εμφανιστεί η προειδοποίηση ότι όλοι οι λογαριασμοί και οι ρυθμίσεις της συσκευής θα διαγραφούν οριστικά από τη συσκευή, γι' αυτό όπως προαναφέραμε, φρόντισε να έχεις κάνει backup. Αν είσαι έτοιμος επέλεξε "Erase Phone" και είσαι έτοιμος!

android_factory_reset

iOS

  1. Άνοιξε το μενού των ρυθμίσεων από τη αρχική οθόνη
  2. Βρες και επέλεξε το υπομενού "General"
  3. Από εκεί βρες την επιλογή "Reset"
  4. Αν θέλεις να διαγράψεις οριστικά τα πάντα από την iOS συσκευή σου, τότε επέλεξε "Erase All Content & Settings". Αν απλά θέλεις να επαναφέρεις τις αρχικές ρυθμίσεις χωρίς να διαγραφούν τα δεδομένα της συσκευής, τότε επέλεξε "Reset All Settings"

ios_factory_reset


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP