MTN Logo MTN TechBlog
Εταιρεία Θέσεις Εργασίας Καταστήματα MTN Καταστήματα MTN Επικοινωνία e-Store Ιδιώτες Επιχειρήσεις MyMTN
Smartphones Tablets Gadgets Internet MTN news How-To: Beginners How-To: Advanced Safety Viral

Πως να εξουσιοδοτήσεις τον υπολογιστή για χρήση του iTunes

Πως να εξουσιοδοτήσεις τον υπολογιστή για χρήση του iTunes

Προτού μπορέσετε να κατεβάσετε μουσική και εφαρμογές από το iTunes όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει πρώτα να δώσετε την απαραίτητα εξουσιοδότηση (authorize) και να τον συνδέσετε με τον λογαριασμό Apple ID που έχετε δημιουργήσει. Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, αφού ο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει το υλικό του iTunes σε έως 5 διαφορετικούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Επομένως, αν αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή θα χρειαστεί να τον εξουσιοδοτήσετε για το iTunes και να άρετε την σχετική εξουσιοδότηση από τον παλιό.

Ας δούμε πως μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Σε υπολογιστή Mac

  1. Ανοίξτε το iTunes
  2. Πατήστε στο "Store" επάνω στη menu bar
  3. Επιλέξτε "Authorize this Computer"
  4. Τοποθετήστε το email που χρησιμοποιείτε στον λογαριασμό Apple ID και το password σας
  5. Πατήστε "Authorize"

Από αυτή τη στιγμή ο υπολογιστής σας έχει εξουσιοδοτηθεί για το iTunes.

Σε υπολογιστή Windows PC

  1. Ανοίξτε το iTunes
  2. Πατήστε στο μικρό εικονίδιο του menu επάνω αριστερά
  3. Πηγαίνετε το mouse επάνω στην επιλογή "iTunes Store"
  4. Επιλέξτε "Authorize this Computer"
  5. Τοποθετήστε το email που χρησιμοποιείτε στον λογαριασμό Apple ID και το password σας
  6. Πατήστε "Authorize"

Πως να άρεις την εξουσιοδότηση

Από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να συνδέσει έως 5 υπολογιστές με τον λογαριασμό του, μπορεί κάποτε να χρειαστεί η άρση της εξουσιοδότησης από κάποιον υπολογιστή για να δοθεί σε κάποιον άλλο. Η διαδικασία είναι εύκολη και στις δύο περιπτώσεις, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε "Deauthorize this Computer" από τα ίδια menu, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να άρετε την εξουσιοδότηση από όλους τους υπολογιστές ταυτόχρονα στο "Account Info"->"Deauthorize All".

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι έχετε το δικαίωμα να εκτελέσετε την παραπάνω διαδικασία μόνο μία φορά τον χρόνο. Αν χρειαστεί να το κάνετε παραπάνω φορές, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Free App of the Week κατηγορία στο κατάστημα Google Play

Smartphones

Free App of the Week κατηγορία στο κατάστημα Google Play
Μετά από εκκλήσεις αρκετών χρηστών, η Google αποφάσισε να προσθέσει ξεχωριστή ενότητα για την κορυφαία δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας στο κατάστημα Goo...
Facebook: Σύντομα θα μπορείς να σχολιάζεις με GIFs

Internet

Facebook: Σύντομα θα μπορείς να σχολιάζεις με GIFs
Η Facebook ξεκίνησε τις δοκιμές για την προσθήκη ξεχωριστού κουμπιού στα σχόλια του κοινωνικού δικτύου, απ' όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα επι...
Τα επιτεύγματα της Google για την ασφάλεια του Android το 2016

Smartphones

Τα επιτεύγματα της Google για την ασφάλεια του Android το 2016
Η Google ανακοινώνει τo τρίτο ετήσιο Android Security Year In Review report, μια απολογιστική ματιά των επιτευγμάτων της εταιρείας ώστε οι χ...
Προσοχή: Πλαστά mods του Minecraft στο Google Play [Video]

Safety

Προσοχή: Πλαστά mods του Minecraft στο Google Play [Video]
Οι ερευνητές της ESET έχουν ανακαλύψει πάνω από 80 κακόβουλες εφαρμογές που «μεταμφιέζονται» ως mods για το Minecraft, μετρώντας σχεδόν εκατ...
Εντυπωσιακά concept smartwatches στην Baselworld 2017 από τη Samsung

Gadgets

Εντυπωσιακά concept smartwatches στην Baselworld 2017 από τη Samsung
Η Samsung έχει την τιμή να συμμετέχει στη Μέκκα των ρολογιών, την έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld 2017. Η εταιρεία γεφυρώνει τον κόσμο της υ...
Ο Eugene Kaspersky και η πρώτη Antarctic Biennale στο δρόμο για την Ανταρκτική

Viral

Ο Eugene Kaspersky και η πρώτη Antarctic Biennale στο δρόμο για την Ανταρκτική
Η πρώτη εκστρατεία της Antarctic Biennale στο ερευνητικό πλοίο “Akademik Sergey Vavilov” ξεκίνησε από την Ουσουάια στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει γι...
el