SMART LIFE HOW-TO

Πως να διαγράψεις για πάντα τον λογαριασμό σου στο Facebook

how-to HOW-TO
Δημοσιεύθηκε: 24-08-2016

Σε μια εποχή όπου το να έχει κανείς λογαριασμό στο Facebook είναι το απολύτως συνηθισμένο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν συμφωνούν με τις πρακτικές του κοινωνικού δικτύου (π.χ. ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, διαφημίσεις) και σκέφτονται σοβαρά να διαγράψουν οριστικά τον λογαριασμό τους. Αν ανήκετε σε αυτούς, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω πολύ απλά βήματα για να τα καταφέρετε μια και καλή, αν και υπάρχει πάντοτε η επιλογή να "παγώσετε" προσωρινά τον λογαριασμό σας και να τον ενεργοποιήσετε άμεσα όποτε θέλετε.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι προτού διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε και διαφορετικούς τρόπους εισόδου σε υπηρεσίες ή εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούσατε με τη βοήθεια του Facebook λογαριασμού σας. Γι' αυτό καλό θα είναι πρώτα να κρατήσετε ένα backup των προσωπικών σας δεδομένων (π.χ. φωτογραφίες) από το Facebook και έπειτα να προχωρήσετε στη διαγραφή του λογαριασμού.

1. Πραγματοποιήστε login με τα στοιχεία σας

2. Μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων (Settings)

3. Πατήστε "General Account Settings" και επιλέξτε "Download a copy of your Facebook data"

4. Πατήστε "Start my archive". Εδώ θα σας ζητηθεί ξανά το password και έπειτα πατήστε ξανά. Αν ο λογαριασμός σας περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες, videos κλπ. τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει και μερικές ώρες. Μόλις είναι έτοιμο το αρχείο με τα δεδομένα σας, θα σας εμφανιστεί σχετική ειδοποίηση για να το κατεβάσετε.

5. Στη συνέχεια μεταφερθείτε στο υπομενού Apps. Εκεί θα δείτε όλες τις εφαρμογές/υπηρεσίες που χρησιμοποιήσατε με τη βοήθεια του λογαριασμού σας στο Facebook. Για να αποκόψετε κάθε σύνδεση με τον λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί "Remove" και έπειτα "Confim" για κάθε μία από αυτές.

6. Τώρα είστε έτοιμοι για την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας! Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στη σχετική σελίδα και επιλέξτε "Delete my account" και confirm.

7. Από τη στιγμή που ολοκληρώσατε τα προηγούμενα βήματα έχετε πλέον 14 ημέρες στη διάθεση σας προτού διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας. Σε περίπτωση που έχετε δεύτερες σκέψεις, θα πρέπει να ανακαλέσετε μέσα σε αυτές τις 14 ημέρες.

 

 


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP