SMART LIFE HOW-TO

Πως να απενεργοποιήσεις ή να διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο Facebook

how-to HOW-TO
Δημοσιεύθηκε: 03-11-2017

Αν αποφάσισες να κάνεις ένα διάλειμμα από το Facebook, τότε καλό θα είναι να γνωρίζεις πως μπορείς να "παρκάρεις" τον λογαριασμό σου, ενώ αν βαρέθηκες την ματαιότητα των social media ίσως θα σε ενδιαφέρει να μάθεις πως μπορείς να τον διαγράψεις οριστικά από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Απενεργοποίηση λογαριασμού

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού ουσιαστικά τον βάζει στον "πάγο". Το προφίλ σου αφαιρείται από το Facebook, όπως και σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα σου (τα μηνύματα παραμένουν ορατά). Αυτό το "πάγωμα" μπορεί να αναιρεθεί όταν αποφασίσεις να επιστρέψεις και θα βρεις τον λογαριασμό σου όπως τον άφησες.

Για να "παγώσεις" τον λογαριασμό σου πάτησε επάνω δεξιά στο βελάκι και διάλεξε "Settings". Από το μενού "General" επέλεξε την τελευταία κατηγορία "Manage Account" και πάτησε στην τελευταία σειρά το "Deactive Your Account". Το Facebook θα προσπαθήσει να σε "πείσει" να μείνεις ενεργός και αφού δείξεις την απαραίτητη πυγμή, τότε θα σε ρωτήσει για ποιον λόγο θέλεις να τον απενεργοποιήσεις. Όταν είσαι έτοιμος, πάτησε στο κουμπί "Deactivate", βάλε το password σου για μια τελευταία φορά και αυτό ήταν.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείς πάντοτε να επιστρέψεις εδώ για να ξαναενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.

Διαγραφή λογαριασμού

Η διαγραφή λογαριασμού είναι οριστικό μέτρο. Αφότου το πάρεις απόφαση έχεις μόνο 14 ημέρες στη διάθεση σου για να αλλάξεις γνώμη. Αν παρέλθει αυτό το διάστημα και μετά το μετανιώσεις, τότε θα χρειαστεί να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό από την αρχή.

Για να διαγράψεις τον λογαριασμό σου πάτησε στο εικονίδιο "?" και γράψε "delete account" στην μπάρα αναζήτησης. Το Facebook θα σου ζητήσει και πάλι τον κωδικό σου (password) για να προχωρήσει τη διαδικασία, ενώ σου συστήνει να κατεβάσεις το αρχείο με όλη την ψηφιακή ζωή σου στο κοινωνικό δίκτυο. Εάν το έχεις πάρει όντως απόφαση, πάτησε το OK για να ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής διαγραφής του λογαριασμού σου. 

Υπενθυμίζουμε ότι εάν το μετανιώσεις μέσα σε 14 ημέρες, τότε μπορείς να ακυρώσεις τη διαγραφή και να συνεχίσεις κανονικά από εκεί που άφησες τον λογαριασμό σου.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP