Ψυχοθεραπεία στην Τεχνητή Νοημοσύνη; Αρκετά πιθανό λένε οι ερευνητές

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Θα μπορούσε μια Τεχνητή Νοημοσύνη να εξελιχθεί σε ψυχοπαθή; Διόλου απίθανο αν κρίνουμε από τις έρευνες που ήρθαν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, καθώς το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις για την εκπαίδευση της θα είναι αυτό που θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα της. Γι' αυτό, άλλωστε, τίθεται το ερώτημα αν μελλοντικά θα χρειάζεται ψυχοθεραπεία!

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Κάνσας των ΗΠΑ πιστεύουν πως καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι πολύ πιθανό να τη θεραπεύσουμε από πιθανές διαταραχές προσωπικότητας, όπως κατάθλιψη, ψύχωση, αλλά και τραυματικές εμπειρίες (PTSD).

Θα υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι θεραπείας. Η πρώτη θα αφορά την εκπαίδευση της με διορθωτικούς τρόπους, δηλαδή θεραπεία γνωστικής συμπεριφοράς και ουσιαστικά θα της μαθαίνει πως να συμπεριφέρεται με σωστό τρόπο. Η δεύτερη θα μοιάζει περισσότερο με φαρμακευτική αγωγή και θα τροποποιεί την συμπεριφορά της Τεχνητής Νοημοσύνης με συστήματα ανταμοιβής. 

Όπως αναφέρει η έρευνα: 

Όταν γίνεται διάγνωση κάποιας διαταραχής στην Τεχνητή Νοημοσύνη, δεν είναι πάντα δυνατή η διόρθωση ή επαναφορά της.

Αν και η έρευνα είναι ακόμη σε πρώιμα στάδια, είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Μένει να δούμε τι εξέλιξη θα έχει η θεραπεία σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP