Παρουσιαστές Τεχνητής Νοημοσύνης για το κανάλι προπαγάνδας της Κίνας

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η Xinhua είναι η κρατική υπηρεσία προπαγάνδας της Κίνας, η οποία μόλις πρόσφατα πρόσθεσε δύο νέους παρουσιαστές στην ομάδα της. Ο ένας μιλά Αγγλικά και ο άλλος Κινέζικα, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε: είναι απλά Τεχνητή Νοημοσύνη! Εμφανισιακά μοιάζουν με ανθρώπους παρουσιαστές, αλλά οι φωνές, οι εκφράσεις του προσώπου και οι κινήσεις του στόματος προέρχονται από υπολογιστή και από animations που δημιουργήθηκαν χάριν σε αλγόριθμο deep learning.

Όπως αναφέρει η South China Morning Post, οι δύο παρουσιαστές είναι διαθέσιμοι μέσω των εφαρμογών της Xinhua, στην ιστοσελίδα του δικτύου και στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα WeChat. Η τεχνολογία υποστηρίζεται από τη Sogou, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των μηχανών αναζήτησης.

Σύμφωνα με τη Xinhua, οι AI anchors θα παρουσιάζουν τα νέα με την ίδια ένταση που γνωρίζουμε από τους ανθρώπους - παρουσιαστές. Βέβαια, αν παρακολουθήσετε το video θα αντιληφθείτε αμέσως ότι κάτι συμβαίνει. Παρόλα αυτά, όσο δουλεύουν στην τεχνολογία deep learning, η τεχνολογία τους θα βελτιώνεται διαρκώς. Σε αντίθεση με τους πραγματικούς ανθρώπους, οι AI anchors θα μπορούν να εργάζονται ασταμάτητα με την ίδια ένταση και φυσικά θα είναι πιο οικονομικοί...


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP