Οι πρώτες πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα αποτυπωμάτων έρχονται στην Κύπρο

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η Gemalto θέλει να καταστήσει τις πιστωτικές κάρτες πιο ασφαλείς για τον χρήστη και ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά τις πρώτες που θα διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να αντικαταστήσει τους κωδικούς PIN.

Η εταιρεία θα κάνει την πρώτη εφαρμογή αυτών των βιομετρικών πιστωτικών καρτών από την Κύπρο, με ανέπαφες πληρωμές και όριο συναλλαγών μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν μια αρκετά γρηγορότερη και ευκολότερη διαδικασία.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της κάρτας. Για να καταχωρηθεί το αποτύπωμα του χρήστη, θα πρέπει να μεταβεί σε κατάστημα της τράπεζας και να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσω ενός ειδικούς tablet. 

Να σημειωθεί ότι τα βιομετρικά δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα μόνο στην κάρτα και όχι σε κάποιον server, με αποτέλεσμα να προστατεύονται από ενδεχόμενες επιθέσεις των hackers.

Ακόμη, σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το πως θα χωράνε μπαταρίες σε μια τόσο μικρή “συσκευή”, η απάντηση είναι πως δεν θα υπάρχουν καν μπαταρίες. Η διαδικασία πληρωμής θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων μεταξύ της κάρτας και του μηχανήματος πληρωμής.

Όπως προαναφέραμε, η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την εξής κάρτα, με την Αγγλία να έχει βλέψεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου πληρωμής.τα βιομετρικά δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα μόνο στην κάρτα και όχι σε κάποιον server, με αποτέλεσμα να προστατεύονται από ενδεχόμενες επιθέσεις των hackers.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP