Ο νέος αισθητήρας Canon 120MXS CMOS zoomάρει στα videos όπως στις ταινίες

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η Canon πειραματίζεται με αισθητήρες πολύ υψηλής ανάλυσης από το 2010, όταν και είχε δημιουργήσει έναν αισθητήρα 250MP που επιτρέπει στον χρήστη να zoomάρει στα γράμματα ενός αεροπλάνου από απόσταση 18km. Αυτή τη φορά, η εταιρεία κοιτάζει περισσότερο προς τα videos με τον νέο αισθητήρα 120MXS CMOS ανάλυσης 13K (13280 x 9184) που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης 10fps (10 καρέ το δευτερόλεπτο) για να μεγενθύνεις την εικόνα μέσα στα videos όπως στις ταινίες.

Ο νέος αισθητήρας Canon 120MXS CMOS έχει μέγεθος όσο ένας κλασικός APS-H (29.22 x 20.20mm) και το τελικό output είναι 90MB/s, άρα 9MB για κάθε καρέ, και με δεδομένο ότι η συνολική ανάλυση είναι 60 φορές πιο λεπτομερής σε σύγκριση με τους αισθητήρες Full HD 1080p, αντιλαμβάνεστε ότι έχουν καταφέρει να συρρικνώσουν κατά πολύ τον όγκο των δεδομένων για κάθε φωτογραφία. 

Στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραπάνω, η Canon μας δείχνει μια πιθανή χρήση αυτού του αισθητήρα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η λήψη των κερκίδων γίνεται από μακριά, αλλά το zoom είναι αρκετό για να ξεχωρίζεις άνετα τα πρόσωπα των θεατών, επομένως, αν συνδυαστεί με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και έναν ισχυρό υπολογιστή, τότε θα μπορείς να εντοπίζεις όποιον θέλεις...

Στο πλαίσιο του CES 2018, η Canon είχε επιβεβαιώσει ότι θα αρχίσει να μοιράζει τον αισθητήρα σε συνεργάτες της για την ενσωμάτωση του σε εμπορικά προϊόντα, άρα αυτά που βλέπουμε δεν θα μείνουν για πολύ στη σφαίρα της φαντασίας.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP