Με τον πύραυλο Falcon Heavy θα πάμε στον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τον Elon Musk

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η SpaceX του Elon Musk έχει καταφέρει να εκτοξεύσει και να επαναπροσεδαφίσει (ή επαναπροσθαλασσώσει) επιτυχημένα τους πυραύλους Falcon 9 για να τους χρησιμοποιήσει ξανά, μειώνοντας έτσι δραματικά το κόστος των επόμενων αποστολών και με απώτερο στόχο να καταστήσει σχετικά προσιτό το ταξίδι στο Διάστημα.

Τα σχέδια της, όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε βόλτες έξω από τη Γη. Τον προσεχή Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του Falcon Heavy, ένας από τους ισχυρότερους πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 63.5 τόνους φορτίου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης με τη βοήθεια τριών προωθητικών πυραύλων Falcon 9. Θεωρητικά, ο Falcon Heavy θα είναι αυτός που θα μας πάει στον πλανήτη Άρη στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Ο Elon Musk είναι εκ φύσεως υπεραισιόδοξος, ωστόσο, στην περίπτωση του Falcon Heavy τονίζει ότι πολλά θα μπορούσαν να πάνε στραβά και να αποτύχει η δοκιμή. Εννοείται, όμως, ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία δεν πρόκειται να τον πτοήσει και μας παρουσιάζει, επίσης, ένα animation video για να μας δείξει το ιδανικό σενάριο της εκτόξευσης του.MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP