Ιστορικό επίτευγμα η επιτυχημένη εκτόξευση του Falcon Heavy από την SpaceX!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Τα οράματα του Elon Musk παίρνουν ένα-ένα σάρκα και οστά, καθώς χτες το βράδυ είχαμε την ιστορική (απ' όλες τις απόψεις) πρώτη εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX.

Παρά τις μικρές καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, η εκτόξευση στέφθηκε με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. Ο Falcon Heavy κατάφερε να απογειωθεί, να ξεπεράσει τα όρια της ατμόσφαιρας και να στείλει το Tesla Roadster στο Διάστημα, με τους δύο πλαϊνούς προωθητικούς επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους Falcon 9 να επιστρέφουν εντυπωσιακά πίσω στις βάσεις τους στο Cape Canaveral της Florida σχεδόν ταυτόχρονα.

Λίγο αργότερα πλησίασε και ο κεντρικός προωθητικός πύραυλος, ο οποίος προοριζόταν να προσγειωθεί σε πλωτή εξέδρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά κάτι πήγε στραβά και δεν τα κατάφερε. Όπως δήλωσε αργότερα ο Elon Musk, ο κεντρικός προωθητικός πύραυλος δεν είχε τελικά αρκετά καύσιμα για να επανεκκινήσει και τις 9 μηχανές Merlin στο τελικό στάδιο της κατάβασης με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα και να καταστραφεί. Ο ίδιος αστειεύτηκε λέγοντας ότι αν δεν καταστρεφόταν οι κάμερες θα είχαν νέο υλικό με τα bloopers της SpaceX.

Ανεξάρτητα του τι έγινε με τον κεντρικό προωθητικό πύραυλο, η χθεσινή εκτόξευση σηματοδοτεί μια νεά εποχή για το μέλλον της SpaceX και της Ανθρωπότητας γενικότερα σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά μακρινά ταξίδια στο Διάστημα (π.χ. στον πλανήτη Άρη). Σε αντίθεση με τους πυραύλους Falcon 9, ο Falcon Heavy έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταφέρει μεγάλα φορτία έξω από την Γη, είτε για να τεθούν σε τροχιά (π.χ. δορυφόροι), είτε για να ταξιδέψουν στο Διάστημα. Παράλληλα, το κόστος μειώνεται δραματικά αφού οι προωθητικοί πύραυλοι επιστρέφουν πίσω για να επαναχρησιμοποιηθούν σε νέες αποστολές, κάτι τρομερά σημαντικό για να γίνει βιώσιμο ένα μακρινό επανδρωμένο ταξίδι, όπως αυτό που οραματίζεται ο Elon Musk για τον πλανήτη Άρη.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τα videos που έχουμε συμπεριλάβει και φυσικά να δείτε το Tesla Roadster με τον Starman στο τιμόνι να ταξιδεύει στο Διάστημα υπό τους ήχους του David Bowie!


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP