iPhone Xs και iPhone Xs Max: Επίσημα με τις καλύτερες οθόνες, πανίσχυρο επεξεργαστή και καινοτόμο διπλή κάμερα

smartphone SMARTPHONES
Δημοσιεύθηκε:

Η Apple παρουσίασε επίσημα τα νέα iPhone Xs και iPhone Xs Max, τα πιο προηγμένα iPhones που έχουμε δει ποτέ με όραμα για το επόμενο επίπεδο στην κατηγορία των smartphones. Το iPhone Xs με οθόνη 5.8'' και το iPhone Xs Max με οθόνη 6.5'' διαθέτουν εντυπωσιακά Super Retina panels, ταχύτερο και βελτιωμένο σύστημα διπλής κάμερας με επαναστατικές λειτουργίες για τη λήψη video και φωτογραφιών, αλλά και τον πρώτο επεξεργαστή A12 Bionic κατασκευασμένο στα 7nm με νέας γενιάς επεξεργαστή Neural Engine, ταχύτερη λειτουργία Face ID, αναβαθμισμένο ήχο stereo, πανέμορφο χρυσό φινίρισμα και για πρώτη φορά υποδοχή dualSIM σε iPhone. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία του στην Κύπρο θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου σε χρώματα Gold, Space Gray και Silver.

Σχεδιασμός All-Screen

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max έρχονται με τον all-screen σχεδιασμό του iPhone X και διαθέτουν τις πιο καθαρές οθόνες με την υψηλότερη ανάλυση που έχουμε δει ποτέ σε συσκευή της Apple. Με μέγεθος 5.8'' και 6.5'' αντίστοιχα, αυτές οι Super Retina οθόνες με custom OLED σχεδιασμό υποστηρίζουν τα πρότυπα Dolby Vision και HDR10, ενώ συνοδεύονται από το σύστημα διαχείρισης χρωμάτων που διέπει συνολικά το λειτουργικό σύστημα iOS για την κορυφαία πιστότητα στη βιομηχανία. Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max προσφέρουν αντίθεση 1.000.000:1 με απίστευτη φωτεινότητα και πραγματικά μαύρο χρώμα, ενώ απεικονίζουν 60% μεγαλύτερο δυναμικό εύρος σε φωτογραφίες HDR. Το iPhone Xs Max προσφέρει την απόλυτη εμπειρία με περισσότερα από 3 εκατομμύρια pixels για videos, ταινίες και παιχνίδια, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε iPhone παρότι η κατασκευή είναι παρομοίου μεγέθους με αυτήν του iPhone 8 Plus.

Χρησιμοποιείται πλέον ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικής βαθμίδας σε χρυσό, ασημί και space gray χρώμα. Η αναπαραγωγή μουσικής σε ευρύτερο stereo κανάλι δημιουργεί μια πιο ζωντανή ηχητική εμπειρία. Στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί το ισχυρότερο γυαλί που έχουμε δει ποτέ σε smartphone με βελτιωμένη αντοχή σε γρατζουνιές, ενώ το πίσω γυάλινο κάλυμμα υποστηρίζει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι πιστοποιημένα στο πρωτόκολλο IP68 για αντοχή στο νερό σε βάθος έως 2m για 30 λεπτά, αλλά και για προστασία από οποιοδήποτε μικρό ατύχημα μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητα του χρήστη, όπως σταγόνες βροχής, νερό, καφές, τσάι κλπ.

A12 Bionic και νέας γενιάς Neural Engine

Η Apple έχει σχεδιάσει τον νέο επεξεργαστή A12 Bionic, το πρώτο στη βιομηχανία κατασκευασμένο με την διαδικασία των 7nm για να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε smartphone. Το A12 Bionic διαθέτει hexa-core CPU με 2x πυρήνες υψηλής απόδοσης που είναι 15% ταχύτεροι, 4x πυρήνες για τις υπόλοιπες διεργασίες με κατανάλωση μειωμένη κατά 50%. Ακόμη, η ενσωματωμένη GPU διαθέτει 4x πυρήνες για 50% μεγαλύτερη ταχύτητα και υπάρχει, επίσης, νέος επεξεργαστής εικόνας (Image Signal Processor - ISP) σχεδιασμένος από την Apple, video encoder κ.ά. Σε ό,τι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν τα νέα iPhone με χωρητικότητα έως 512GB για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη σε παιχνίδια, φωτογραφίες, videos κλπ. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία επίπτωση στην μπαταρία, καθώς το iPhone Xs προσφέρει 30 λεπτά και το iPhone Xs Max 90 λεπτά περισσότερη αυτονομία σε σύγκριση με το iPhone X.

Η επόμενης γενιάς Neural Engine είναι κατασκευασμένη ειδικά για προηγμένη τεχνολογία μηχανικής μάθησης σε οτιδήποτε αφορά τη φωτογραφία και την επαυξημένη πραγματικότητα. Ένας νέος οκταπύρηνος σχεδιασμός επιτρέπει την εκτέλεσε 5 τρισεκατομμυρίων διεργασιών ανά δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με τα 600 δισ. του A11 Bionic. Το γεγονός αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες για τις δυνατότητες του ARKit και νέες λειτουργίες που εκμεταλλεύονται τη μηχανική μάθηση σε πραγματικό χρόνο. Για πρώτη φορά, η Neural Engine είναι ανοικτή στο Core ML, έτσι ώστε οι developers να δημιουργούν εφαρμογές που εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες της μηχανικής μάθησης. Το Core ML που τρέχει στη Neural Engine του A12 Bionic είναι κατά 9 φορές ταχύτερο σε σύγκριση με το A11 Bionic και καταναλώνει μόλις το 1/10 της ενέργειας.

Επαναστατικό σύστημα 12MP Dual Camera

Το iPhone Xs συνεχίζει να φέρνει σπουδαίες καινοτομίες στον τομέα της φωτογραφίας, για πράγματα που δεν ήταν εφικτά προηγουμένως στα iPhone. Δυνατότητες όπως προηγμένη αναγνώριση βάθους, λειτουργία Smart HDR για φωτογραφίες υψηλού δυναμικού εύρους και μεγάλης λεπτομέρειας, προηγμένο bokeh effect στις λήψεις πορτραίτου με δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου μετά τη λήψη μέσα από την εφαρμογή Photos και τρομερές βελτιώσεις σε τεχνικές λήψης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα.

Η διπλή κάμερα 12MP διαθέτει διπλό οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (dual O.I.S.) με 2x οπτικό zoom, ενώ ο νέος αισθητήρας είναι 2x φορές ταχύτερος. Η λειτουργία Smart HDR δημιουργεί φωτογραφίες με περισσότερα highlights και λεπτομέρεια στις σκιές. Τα μεγαλύτερα και βαθύτερα pixels βελτιώνουν την πιστότητα της εικόνας και την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμούς.

Ο προηγμένος κατακερματισμός του βάθους στο Portrait mode φέρνει ακόμη καλύτερα πορτραίτα με bokeh effect επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο σύστημα διαχείρισης του βάθους επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει δυναμικά το βάθος πεδίου μέσα από την εφαρμογή Photos και να βλέπει τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο αφότου έχει πραγματοποιήσει τη λήψη. Το Depth Control είναι διαθέσιμο και στην TrueDepth εμπρόσθια κάμερα για selfies, με Memoji και ταχύτερο εντοπισμό του προσώπου για τις third-party εφαρμογές του ARKit.

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max προσφέρουν την κορυφαία εμπειρία λήψης video σε smartphone. Με μεγάλα pixels, μεγάλο και ταχύτερο αισθητήρα η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η σταθεροποίηση των videos, καθώς και το ενισχυμένο δυναμικό εύρος, προσφέρουν τη μέγιστη λεπτομέρεια στα video modes για λήψεις στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Με 4 ενσωματωμένα μικρόφωνα, οι χρήστες μπορούν να ηχογραφούν παράλληλα στερεοφωνικό ήχο στα videos τους.

Προηγμένες τεχνολογίες

Το Face ID, το πιο ασφαλές σύστημα πιστοποίησης προσώπου σε smartphone, είναι πλέον ταχύτερο. Η TrueDepth κάμερα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης βάθους υψηλής ακρίβειας, που πηγαίνει πολύ πιο μακριά από τις δυνατότητες και την ασφάλεια που προσφέρουν τα διδιάστατα scanners, με αποτέλεσμα οι χρήστες να ξεκλειδώνουν το iPhone, να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Play και να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές ασφαλείας με μια ματιά.

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max διαθέτουν Gigabit-class LTE modem για ταχύτερο download και δυνατότητα dualSIM μέσω χρήσης μιας nano-SIM και ψηφιακής eSIM.

Λειτουργικό σύστημα iOS 12

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max έρχονται με iOS 12, το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα της αγοράς. Το iOS 12 φέρνει νέες εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, βοηθά τους χρήστες να ξαναδουν και να μοιραστούν φωτογραφίες, ενώ κάνει την επικοινωνία πιο διασκεδαστική με τα νέα Animoji και Memoji. Η λειτουργία Screen Time ενημερώνει και βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τον χρόνο που ξοδεύουν στις συσκευές iOS, ενώ τα Siri Shortcuts επιτρέπουν σε κάθε εφαρμογή να συνεργάζεται με την ψηφιακή βοηθό. Ακόμη, υπάρχουν νέες λειτουργίες ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία από το tracking όταν σερφάρει ο χρήστης στο Internet.

Διαθεσιμότητα

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max θα είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες 64GB, 256GB και 512GB από τις 28 Σεπτεμβρίου.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP