Η SpaceX θα στείλει άνθρωπο στη Σελήνη με τον πύραυλο BFR

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Δεν έχουμε δει ακόμα στην πράξη το BFR της SpaceX, τον πύραυλο που φιλοδοξεί να καταστήσει εφικτά τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, στη Σελήνη και μακροπρόθεσμα στον πλανήτη Άρη. Παρόλα αυτά, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κλείσει την πρώτη ιδιωτική πτήση για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στη Σελήνη από τη δεκαετία του '70 και το πρόγραμμα Apollo, αλλά τώρα η SpaceX φαίνεται ότι πραγματοποιεί κρατήσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιον λόγο θα αποκαλυφθούν σε ζωντανή μετάδοση τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Elon Musk είχε δηλώσει ότι θα στείλει δύο ανθρώπους στη Σελήνη σε κάποια φάση μέσα στο 2018, ωστόσο, φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν τα σχέδια του επειδή θέλουν να δοκιμάσουν το BFR αντί του πυραύλου Falcon Heavy που κουβαλά την καμπίνα Dragon.

Εξάλλου, ο Musk είχε αναφέρει ότι ένα κομμάτι του BFR θα μπορούσε να είναι έτοιμο αρκετά νωρίτερα για πιο κοντινές πτήσεις και να δοκιμαστεί εκτενέστερα μέσα στα επόμενα 3 ή 4 χρόνια.MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP