Η Samsung παρουσιάζει δύο νέους αισθητήρες εικόνας 0.8μm ISOCELL στην αγορά των smartphones

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε δύο νέους αισθητήρες εικόνας των 0.8-micrometer (μm) pixel, τον 48-megapixel (Mp) Samsung ISOCELL Bright GM1 και τον 32Mp ISOCELL Bright GD1.

Καθώς οι κάμερες έχουν γίνει βασική χαρακτηριστική λειτουργία των σημερινών κινητών τηλεφώνων, οι κατασκευαστές smartphone καλούνται να ενσωματώσουν πολλαπλές κάμερες στα νέα μοντέλα, διατηρώντας παράλληλα το κομψό design. Με μειωμένο μέγεθος pixel, οι νέοι αισθητήρες παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατασκευαστές της κάμερας να δημιουργήσουν μικρότερες μονάδες ή να ενσωματώσουν περισσότερα pixels στα ήδη υπάρχοντα σχέδια, και συνεπώς επιτρέπουν στους κατασκευαστές smartphones να μεγιστοποιήσουν την χρήση του χώρου σε λεπτά, χωρίς πλαίσια, smartphones. 

Οι αισθητήρες GM1 και GD1 βασίζονται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία απομόνωσης pixel της εταιρείας – την ISOCELL Plus - η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση ειδικά για μικρότερης διάστασης pixel, καθιστώντας τα ιδανική λύση για τις σημερινές κάμερες υπερ-υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Tetracell, όπου τέσσερα pixels συγχωνεύονται, ώστε να λειτουργούν ως ένα, για την αύξηση ευαισθησίας στο φως, οι GM1 και GD1 παρέχουν επίπεδο ευαισθησίας φωτός ίσο με αυτό που προσφέρει ένας αισθητήρας εικόνας 1.6μm-pixel σε 12Mp και 8Mp ανάλυση, αντίστοιχα. Επιπλέον, οι αισθητήρες υποστηρίζουν την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) βασισμένη σε γυροσκόπιο, για γρήγορη και με ακρίβεια αποτύπωση εικόνας. 

Η λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) σε πραγματικό χρόνο έχει προστεθεί στον GD1 για ακόμα πιο εξισορροπημένη έκθεση φωτός, πιο πλούσια χρώματα και λεπτομέρεια στη δημιουργία selfie-videos ή σε streaming live video περιεχομένου ακόμα και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και υψηλή αντίθεση φωτός. 

Οι Samsung ISOCELL Bright GM1 και GD1 αναμένονται να κυκλοφορήσουν σε μαζική παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2018. 


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP