Η NASA ανακάλυψε ηλιακό σύστημα σχεδόν ίδιο με το δικό μας!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η NASA είχε προαναγγείλει την χθεσινή εκδήλωση της εδώ και αρκετές ημέρες, προετοιμάζοντας την ανθρωπότητα για κάτι σπουδαίο σχετικά με τους εξωπλανήτες που παρατηρεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Όχι, η Διαστημική Υπηρεσία δεν βρήκε ίχνη ζωής, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το σύστημα Kepler-90 σε απόσταση 2545 ετών φωτός στον αστερισμό του Δράκοντα είναι παρόμοιο με το δικό μας Ηλιακό Σύστημα!

Η ολοκλήρωση της έρευνας των επιστημόνων της NASA έγινε με την παρατήρηση του εξωπλανήτη Kepler-90i χάριν στην πολύτιμη βοήθεια της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων machine learning της Google. Οι ερευνητές κατάφεραν να εκπαιδεύσουν το AI της Google έτσι ώστε να αναζητά και να αναγνωρίζει αδύναμα πλανητικά σήματα που έρχονται από το τηλεσκόπιο Kepler και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να επιτύχουν ακρίβεια 96% στην αναγνώριση πλανητών! Συγκεκριμένα, το AI ανέλυσε περισσότερα από 15.000 "χαμένα" σήματα από 670 γνωστά συστήματα με εξωπλανήτες και έτσι έφτασαν στην σπουδαία ανακάλυψη.

Το Kepler-90 είναι μια πιο συμπαγής έκδοση του δικού μας Ηλιακού Συστήματος, υπό την έννοια ότι 8 πλανήτες περιστρέφονται σε τροχιά γύρω από αστέρα παρόμοιου μεγέθους με τον Ήλιο, αλλά σε πολύ πιο κοντινή απόσταση. Όπως αναφέρει η NASA, ο πιο μακρινός πλανήτης βρίσκεται στην απόσταση που έχει η δική μας Γη από τον Ήλιο, ενώ ο κοντινότερος πλανήτης κλείνει μια πλήρη περιφορά (έτος) μέσα σε 14.4 ημέρες, έχει μέγεθος τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γη και η θερμοκρασία στην επιφάνεια του φτάνει τους 427°C.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP