Εντοπισμός καρκινικού ιστού σε λίγα δευτερόλεπτα με εργαλείο-στυλό!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Οι ερευνητές του University of Texas μπορούν να είναι υπερήφανοι για την δημιουργία ενός απίστευτα χρήσιμου εργαλείου που θα λύσει τα χέρια των χειρούργων για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Μέχρι σήμερα, οι χειρούργοι δεν μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι έχουν αφαιρέσει όλο τον καρκινικό ιστό κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, διότι ο εντοπισμός των διαφορών με τον φυσιολογικό ιστό είναι μια σχετικά χρονοβόρα και όχι ακριβής διαδικασία. Όμως, το MasSpec Pen του UT υπόσχεται απαντήσεις μέσα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Σε δοκιμές που έγιναν σε 250+ ασθενείς, το MasSpec Pen πρόσφερε ακριβή διάγνωση για το 96% των περιπτώσεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ μπόρεσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο ανάμεσα σε διάφορα στρώματα φυσιολογικού και καρκινικού ιστού. Αυτό το καταφέρνει αφήνοντας μια σταγόνα νερού επάνω στον ιστό, την οποία στη συνέχεια απορροφά και αναλύει με τη βοήθεια μιας τεράστιας βάσης δεδομένων.

Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει πληροφορίες από χιλιάδες δείγματα φυσιολογικού και καρκινικού ιστού από στήθος, ωοθήκες, πνεύμονες και θυρεοειδή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγράφονται οι λέξεις Normal ή Cancer στην οθόνη του υπολογιστή.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το MasSpec Pen θα βρει το δρόμο του στην αγορά πολύ σύντομα.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP