Ένας δικηγόρος τεχνητής νοημοσύνης βοηθά δωρεάν για 1000+ νομικά ζητήματα!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε έναν δικηγόρο ρομπότ που θα μπορούσε να σας βοηθήσει εντελώς δωρεάν στις υποθέσεις σας; Προφανώς καταπληκτικό! Δεν ξέρουμε αν αυτή ήταν εξαρχής η πρόθεση του Joshua Browder, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά. 

Ο Browder, φοιτητής του Stanford University, ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός chatbot με ονομασία DoNotPay για να βοηθήσει σε διαμάχες που αφορούν κλήσεις παράνομου παρκαρίσματος σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να συμμετέχει σε περισσότερες από 350.000 υποθέσεις, επιλύοντας θετικά το 64% εξ αυτών με αποτέλεσμα να γλιτώσει πρόστιμα ύψους $9.3 εκατ.! Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να τραβήξει τα βλέμματα υποψήφιων επενδυτών, αλλά ο δημιουργός έκανε υπομονή γιατί είχε πολλά ακόμη να δώσει.

Η εξέλιξη του DoNotPay έφτασε σε σημείο να προσφέρει νομικές συμβουλές σε όσους αναζητούν άσυλο σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Καναδά, ενώ τώρα η λειτουργία του απογειώνεται με την παροχή βοήθειας για περισσότερα από 1000 νομικά ζητήματα σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ και μάλιστα εντελώς δωρεάν!  Ο ενδιαφερόμενος αρκεί να γράψει το πρόβλημα του στην μπάρα αναζήτησης και στη συνέχεια θα του εμφανιστούν σχετικές πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται. Επιπλέον, το chatbot θέτει ερωτήσεις και βοηθά στη συγγραφή νομικών εγγράφων ή δηλώσεων για θέματα όπως γονική άδεια, διαμάχες με ιδιοκτήτες ακινήτων, παρενοχλήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο δημιουργός εξακολουθεί να μην δέχεται τη βοήθεια των επενδυτών καθότι υπολογίζει ότι θα εξαργυρώσει τη δουλειά του στο πολλαπλάσιο μέσα στα επόμενα χρόνια, μιας και οι δικαστικές διαμάχες αποτελούν μια βιομηχανία αξίας $200 δισ.!MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP