Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που διανύει 1772km με μόλις μία φόρτιση!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Προφανώς η Tesla δεν είναι η μόνη εταιρεία που εξελίσσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες της, αλλά υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που πραγματοποιούν άλματα για την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένας από αυτούς είναι και η Proterra, η οποία ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών λεωφορείων από το 2015. Τότε είχε παρουσιάσει το Catalyst XR με αυτονομία 402km με μια φόρτιση, αλλά πρόσφατα κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της χάριν στο Catalyst E2 που μπορεί να διανύσει 1772km με μία φόρτιση!

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στην ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων, με το προηγούμενο των 1631km να ανήκει στο Schluckspecht E. Για την ιστορία, πάντως, να σημειωθεί ότι το τελευταίο είναι ένα sport μονοθέσιο με αεροδυναμικό σχεδιασμό, ενώ το Catalyst E2 ένα λεωφορείο με 46 φορές βαρύτερο σώμα.

Το επόμενο βήμα για την Proterra είναι το ενδεχόμενο να μετατρέψει το Catalyst E2 σε αυτοοδηγούμενο όχημα και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές της Nevada για να πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες δοκιμές.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP