Αυτό το φίλτρο νερού ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

2.1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σχεδόν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εν έτει 2018 ζουν ακόμα σε τρομερά δύσκολες συνθήκες.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση που ίσως προσφέρει μια οικονομική και βιώσιμη λύση είναι αυτή του οργανισμού CSIRO. Οι ερευνητές του έχουν δημιουργήσει μια νέα μεμβράνη φιλτραρίσματος του νερού, η οποία εκμεταλλεύεται τις "μαγικές" ιδιότητες του γραφενίου για να προσφέρει τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα, ώστε να καθιστά πόσιμο μέχρι και το νερό από το λιμάνι του Σίδνεϊ.

Η παραγωγή αυτού του φίλτρου γίνεται πολύ οικονομικά και γρήγορα, αφού το βασικό συστατικό είναι λάδι σόγιας, ενώ η ανθεκτικότητα του είναι τάξεις μεγαλύτερη από αυτήν των κλασικών φίλτρων που χρειάζονται καθαρισμό πολύ τακτικά για να συνεχίσουν την δουλειά τους. Η λειτουργία του, μάλιστα, γίνεται μόλις σε ένα βήμα: περνά το νερό, συγκρατούνται οι ανεπιθύμητες ουσίες και μένει καθαρό, πόσιμο νερό χωρίς καμία άλλη επεξεργασία!

Στόχος των ερευνητών είναι να πραγματοποιήσουν δοκιμές στις χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και δηλώνουν ότι για την εφαρμογή του Graphair θα χρειάζονται μόνο θερμότητα και μια μικρή αντλία νερού.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP