Αυτό είναι το ξενοδοχείο του Διαστήματος που θα ανοίξει το 2022

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε ότι βρισκόμαστε κοντά στην υλοποίηση του τουρισμού στο Διάστημα, αλλά μέχρι στιγμής η μοναδική ευκαιρία για κάτι τέτοιο είναι τα πολύ σπάνια ταξίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμο (ISS) με κόστος $20 εκατ. Ωστόσο, η Orion Span είναι μια νέα ιδιωτική εταιρεία που φιλοδοξεί να τα καταφέρει και μάλιστα αποκάλυψε πρόσφατα ότι το Aurora Station, το ξενοδοχείο του Διαστήματος, θα ανοίξει τις πόρτες του το 2022.

Η Orion Span σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά το module του Aurora Station σε ύψος 322km το 2021. Το υψόμετρο είναι ελαφρώς μικρότερο από το σημερινό του ISS που βρίσκεται στα 408km επάνω από την επιφάνεια της Γης. Η εταιρεία σημειώνει ότι το module θα διαθέτει περισσότερα παράθυρα από οποιοδήποτε άλλο διαστημικό σκάφος έχει τεθεί σε τροχιά και θα φιλοξενεί τουρίστες σε δίκλινες σουίτες για 12 ημέρες, οι οποίοι πρώτα θα περνούν από βασική εκπαίδευση 3 μηνών.

Το Aurora Station θα διαθέτει αρχικά δύο δίκλινες σουίτες και μία καμπίνα για δύο άτομα πληρώματος, με το κόστος του ταξιδιού να ανέρχεται στα $9.5 εκατ. κατ' άτομο. Η Orion Span προσφέρει ήδη τη δυνατότητα κράτησης και ήδη προσμετρά 38 ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν πληρώσει $80.000 έκαστος και θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω αν μετανοιώσουν ή σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η υπόσχεση για άνοιγμα το 2022.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP