Ασύρματη φόρτιση και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από φέτος το καλοκαίρι!

science SCIENCE / TECHNOLOGY
Δημοσιεύθηκε:

Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης προσφέρεται στα smartphones εδώ και αρκετά χρόνια. Γιατί, όμως, να μην προσφέρεται και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα χάριν στην BMW, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή επαγωγικών pads για το 530e iPerformance από τον προσεχή Ιούλιο.

Η τεχνολογία της BMW περιλαμβάνει μια βάση με ενσωματωμένο πηνίο που μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε γκαράζ, όσο και εξωτερικούς χώρους. Το δεύτερο πηνίο βρίσκεται τοποθετημένο στην κάτω πλευρά του οχήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εναλλακτικό μαγνητικό πεδίο ανάμεσα στα δύο πηνία για την ασύρματη μεταφορά του ηλεκτρικου φορτίου με ρυθμό έως 3.2kW. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσα σε 3.5 ώρες θα ολοκληρώνεται πλήρως η διαδικασία της φόρτισης.

Σε πραγματικές συνθήκες, ο οδηγός θα παρκάρει το όχημα επάνω από τη βάση στο ακριβές σημείο με τη βοήθεια μπλε γραμμών που θα τον καθοδηγούν μέχρι να δει πράσινους κύκλους. Η φόρτιση ξεκινά αυτόματα μόλις σβήσει το όχημα και με τη βοήθεια μιας εφαρμογής, ο οδηγός θα παρακολουθεί την πρόοδο της φόρτισης ανά πάσα στιγμή.


MUST READS


MORE ARTICLES

scroll gif

NEW MTN BLOG APP


NEW MTN BLOG APP